LeeO data app

Dat het leveren van maatwerk op zich al betekent dat iedere opdracht een nieuwe ervaring zal bieden mag duidelijk zijn, maar toch werden ook wij verrast door de wens van de mensen van LeeO: een app met als doelgroep de varkenshouders. Het is natuurlijk geweldig om zo weer eens bevestigd te zien dat Apps overal inzetbaar zijn. Voorts is het een extra uitdaging om een app met zeer geavanceerde mogelijkheden zo op te zetten, dat een doelgroep die nog niet echt is gewend aan het zakelijk werken met een Smartphone daarmee toch direct aan de slag kan.

Ondanks dat we nog druk bezig zijn met de het uitwerken van steeds meer functionaliteiten wordt de app nu al dagelijks ingezet door een gecontroleerde groep, en zijn de resultaten geweldig! Om dit te bereiken heeft het concept een zeer geavanceerde technische ontwikkeling doorgemaakt.

We noemen daarvan een aantal spraakmakende technieken:

  • een Uitgebreide Bluetooth module die contact maakt met meerdere randapparatuur, waaronder een door LeeO zelf ontwikkelde Wearable Device (draagbare apparatuur ). De module communiceert met de app als dat met die hardware nodig is.
  • een State of the Art Interactie. Om een doelgroep die zakelijk (nog) niet is gewend aan app’s en smartphones vlot te kunnen bedienen, hebben wij extra veel aandacht besteed aan de opzet van de schermindelingen en de opmaak van de app. De resultaten zijn geweldig!
  • Data, data en meer data moeten er voor de gebruiker beschikbaar komen. Deze app houdt dat allemaal bij. Per dag kunnen er letterlijk miljoenen gegevens ingeklopt worden en alles wordt op de achtergrond netjes ingedeeld. Het was, naast de al genoemde specifieke interactie, een veeleisende klus om dat te organiseren en te programmeren.